test

TROSA KAMMARMUSIKFÖRENING

Musik är bäst live! När var och en i publiken ser varje musiker är det lättare att lyssna aktivt och koncentrerat.  Detta gör kammarmusiken  till  en mycket stimulerande musikform!

Om Trosa Kammarmusikförening

 

Trosa Kammarmusikförening är  en ideell  förening som bildades 2001. Vi erbjuder möjligheter för alla att lära känna denna spännande musikform med varierande konstellationer av instrument och internationellt välkända artister.

 

Föreningen erhåller bidrag från Statens Kuturråd, Kultur & Fritid i Trosa Kommun samt Södermanlands Läns Landsting.

 

Våra lokala sponsorer är Blomsterhörnan, Trosa Bokhandel och Camfil.

 

Föreningen arrangerar tre konserter under våren och tre under hösten, oftast i Trosalundskyrkan.

Söndagen den 18 september 2016 kl. 16.00 i Trosalundskyrkan

Stenhammar quartet med pianisten Mats Jansson med musik av W A Mozart och C Debussy

Stenhammar Quartet


Stenhammar Quartet har sedan starten 2002 etablerat sig som en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter. Wilhelm Stenhammars verk såväl som annan svensk musik är självklart central i ensemblens repertoar, men stort fokus ligger också på wienerklassicism och samtida musik. Kvartetten beställer kontinuerligt verk av svenska tonsättare, däribland Sven-David Sandström och Per Mårtensson, men har även blivit tillägnade och uruppfört verk skrivna av tonsättare från USA, Storbritannien, Finland och Norge.  Stenhammar Quartet har gjort inspelningar av ett 40-tal verk för Sveriges Radios P2, och deltog år 2011 i en konsertserie inspelad av Sveriges Radio med all Stenhammars kammarmusik.


Tidigare skivinspelningar med kvartetten har rosats av kritiker i såväl svensk som internationell press – på den ansedda brittiska musiksajten MusicWeb-International beskrevs deras spel som präglat av ’en självklar auktoritet och tilltalande bravur’.


Stenhammar Quartet har varit föremål för ett porträtt av den franska musikkanalen Mezzo, och tilldelades 2009 Carin Malmlöf-Forsslings interpretpris av Kgl. Musikaliska Akademien. Samma år gjorde kvartetten debut i London, vilket ledde till återinvitation. Stenhammar Quartet har deltagit i festivaler och turnerat ibland annat Tyskland,England,Polen, Danmark,Finland,Indien och Algeriet. SQ har även framträtt i svensk TV

Mats Jansson


Under gymnasietiden fick han sin pianistiska skolning av Marianne Jacobs i Stockholm och professor Robert Riefling i Oslo. Efter gymnasiet studerade han för professor Hans Leygraf vid musikhögskolorna i Hannover, Salzburg och Berlin. Vid sidan av solistdiplom från Mozarteum och musikhögskolan i Berlin har han även avlagt diplom i Liedinterpretation vid Mozarteum.


Sedan vinsten i den internationella Viottitävlingen för pianister i Vercelli, Italien 1987 har han konserterat som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och pianoduon Par i Piano, tillsammans med sin hustru pianisten Yoriko Asahara, runt om i Europa samt i USA och Japan.


Han har gjort ett flertal inspelningar på skiva och för radio och är initiativtagare och konstnärlig ledare för Norrköpings kammarmusikförening samt festivalerna Musik på Museet i Leksand och Siljansnäs Kammarmusikfestival.


Mats Jansson undervisar piano och kammarmusik på Musikhögskolan vid Örebro universitet, Lektor i musikalisk gestaltning, och piano på Musiklinjen vid Vadstena Folkhögskola. De senaste åren har han även undervisat kammarmusik vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, interpretation vid Tokyo College of Music och piano vid Hochschule der Musik i Karlsruhe.


Söndagen den 16 oktober kl 16.00 i Trosalundskyrkan

Pianoafton med Martin Sturfält som spelar Roman, Stenhammar och Beethoven

Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en av de mest uppmärksammade och efterfrågade svenska musikerna i sin generation. Han är en flitig gäst som solist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker. Hans engagemang för svensk musik, dåtida såväl som nutida, har bl.a. resulterat i en kritikerrosad inspelning av Stenhammars pianoverk på Hyperion Records. Martin var även en av de konstnärliga ledarna för Messiaenjubileet i Stockholm 2008. I december 2009 kom Martin på femte plats på tidskriften Opus’ årliga nyårslista över personligheter i svenskt musikliv.


Alltsedan 11-årsåldern har Martin varit aktiv som konserterande pianist, och hans framträdanden har tagit honom runtom i Skandinavien, övriga Europa, USA och Asien. Han har på senare år som solist samarbetat med framstående dirigenter som Sir Mark Elder, Andrew Manze och Alexander Vedernikov med orkestrar som bl.a. Halléorkestern i Manchester och the New London Sinfonia i England samt med de flesta svenska symfoniorkestrar, bl.a. Kungliga filharmonikerna och Sveriges radios symfoniorkester. Han har gett solo- och kammarmusikkonserter på bl.a. Nybrokajen 11 och Konserthuset i Stockholm, Wigmore Hall, Barbican Hall, Royal Festival Hall och Purcell Room i London, Concertgebouw i Amsterdam och Palais des Beaux-Arts i Bryssel.


Söndagen den 13 november kl 16.00 i Trosa Kvarn i samarbete med Trosabygdens Kulturråd

Margareta Bengtson, harpa & sång, och Jan Bengtson, flöjt


Musik av C P E Bach, G. Fauré, A. Honneger, H. Rosenberg, G. de Frumerie, K. Bush, M. Bengtson samt folkvisor blandat med improvisation.

Foto: Annika Falkuggla

"Jan Bengtson är en av de ledande flöjtisterna i världen. Han kombinerar i sin konst, stor virtuositet med djup musikalitet. Hans ton är underbar "- Gennady Rozhdestvensky

Margareta Bengtson, sångerska, harpist, arrangör och kompositör, utbildad vid

Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, är kanske mest känd för den breda publiken som en av grundarna till vokalensemblen the Real Group, som rönt stora framgångar både i Sverige och internationellt. För ett antal år sedan lämnade hon vokalgruppen och har sedan dess framträtt som solist både som sångerska och harpist i vitt skilda sammanhang och givit ut flera skivor i eget namn. Hon samarbetar numera med Sveriges jazzelit och finaste improvisationsmusiker, såväl som med klassiska kammarmusiker, körer och orkestrar och och skriver även egen musik.

Konsertprogram hösten 2016

_____________________VÄLKOMNA!


Som medlem får Du 50 kr rabatt på biljettpriset vid de konserter som föreningen arrangerar i egen regi (biljettpris 200 kr, för medlemmar 150 kr). Dessutom bidrar Du till att skapa ett rikare och mer varierat musikliv i Trosa.


Om Du vill stödja Trosa Kammarmusikförening genom att bli medlem kan Du kontakta:


Kirsti Olofsson 070-4779311 eller 0221-18763

Eivor Hultén 0156-20404 eller 0768-999114

Sven-Erik Larsson 0156-12348


Medlemsavgiften (150 kr per år) sätts in på föreningens bankgiro 476-3769

Copyright © Trosa Kammarmusikförening All Rights Reserved